Välkommen till Billinge Brukshundklubbs kursverksamhet

SPåRKURS

Kursledare: Ellinor Karlsson

Kursdatum: Vi kommer att träffas 6 söndagar 27/8, 3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10
klockan 15 - 17:15 (3 x 45 min)

Kursens mål: För er som är intresserade av att tävla är kursen en introduktion för appellspår.

• Hundägaren skall efter fullgjord kurs veta hur man lägger ett personspår.
  • Hundägaren skall kunna aktivera sin hund med nosaktivering personspår.
  • Hunden skall på något sätt markera apporter (träpinnar, skogspinnar eller andra utlagda föremål) i spåret.

Kursplanering: Max 6 deltagare

• Vad är ett personspår, hur arbetar hunden med sitt luktsinne,
  • Hur lägger vi spår, vad ska vi tänka på.
  • Spårövningar, motivation, belöning och miljöträning.
  • Att läsa sin hund i spåret och markeringsövningar.
  • Regler och tävlingsform, appellspår

Vid varje kurstillfälle kommer vi att varva teori med praktiska övningar.

Vid varje kurstillfälle skall ni ha med er: Gott godis samt föremål som hunden tycker om. Vatten till hunden, handduk att torka av hunden med om det regnar. Sele och spårlina. Fika till er och något att sitta på kan vara bra, då vi kommer att ha teori i skogen. Tänk på att ha bra skor eller stövlar samt kläder efter väder.

Tillgång till bil då vi kommer att vara på olika platser i skog och på fält.

Information om var vi skall vara första gången kommer i mejl när ni meddelas om ni kommit med på kursen. Först till kvarn!!.

Kursavgift:  1000 kronor. För att delta i kursen krävs medlemskap i Billinge Brukshundklubb.

telefon 070 6952 048